В миреПолитика

«Неминуча тенденція»: Сі Цзіньпін зробив заяву про «возз’єднання» Китаю та Тайваню

Лідер Китаю Сі Цзіньпін, виступаючи на симпозіумі з нагоди 130-ї річниці від дня народження засновника країни Мао Цзедуна, висловився про неминуче «возз'єднання» Тайваню з материковим Китаєм.

Про це повідомляє Первая Лента із посиланням на Xinhua.

Так, Сі Цзіньпін заявив, що буде чинити опір будь-яким спробам «відділення» Тайваню від Китаю. При цьому він назвав «возз’єднання» Китаю і Тайваню «неминучою тенденцією».

«Це найбільший національний інтерес і те, чого хочуть люди», — вважає Сі.

Китайський лідер також заявив про необхідність більш сумлінно впроваджувати політику правлячої в Китаї Компартії стосовно розв’язання питання Тайваню та підтримки принципу одного Китаю і Консенсусу 1992 року (ред. – коли Китай та Тайвань визнали єдність Китаю).

Окрім того, Сі Цзіньпін вважає необхідним розвивати взаємодію з Тайванем в усіх сферах. Він закликав до сприяння мирному розвитку відносин між материком і островом.

Водночас він застеріг від спроб проголошення незалежності Тайваню і заявив, що Китай перешкоджатиме будь-яким спробам відділення Тайваню від Китаю.

Варто зазначити, що Пекін розглядає острів Тайвань як «сепаратистську провінцію» і намагається відновити над нею повний контроль. Однак Тайвань вважає себе незалежною країною з окремою економікою та демократично обраними лідерами.

Нагадаємо, Лукашенко заявив, що вже отримав всю обіцяну ядерну зброю від РФ.

Материалы по теме

Back to top button