В миреПолитика

«Ви будете абсолютно незадоволені»: у Байдена зробили заяву про переговори РФ та України

Рішення про початок переговорів та їх умови з Росією має ухвалюватися президентом Володимиром Зеленським.

Фото: Слово і діло

Україні слід вирішувати й те, як і коли закінчиться війна.

Про це повідомляє Первая Лента з посиланням на заяву представника Білого дому Джона Кірбі під час брифінгу.

Заява прозвучала у відповідь на запитання журналістки щодо доцільності переговорів з урахуванням глухого кута, до якого зайшло питання щодо подальшого фінансування військової допомоги Україні.

«Ви будете абсолютно незадоволені моєю відповіддю. Президент Зеленський має визначити, як і коли закінчиться ця війна, а також на яких умовах готовий вести переговори з Путіним», — сказав Кірбі.

Представник Білого дому відзначив зростання кількості російський військ через посилення мобілізаційних заходів, які проходять в Росії. Не виключено, що Путін не буде чекати вести, а продовжить наступальні дії. В такому випадку Україні потрібно мати більше можливостей не лише для захисту, а й для контрнаступу, щоб звільняти захоплені російськими окупантами території.

Кірбі додав, що для того, щоб така можливість в України була, необхідно якомога швидше ухвалити нове фінансування для Києва.

Він також нагадав, що можливості України можуть вичерпатися. При цьому США не мають коштів для того, щоб підтримати український народ.

Нагадаємо, росіяни вночі атакували Харків, а вранці — Павлоград.

Материалы по теме

Back to top button