Общество

Ворог вночі атакував Харків, вранці — Павлоград

Повідомляється про пошкодження цивільної житлової інфраструктури.

Фото: Експрес онлайн

Російські окупанти вчергове завдали ракетного удару по Харкову вночі, 8 грудня. Внаслідок обстрілу є поранені та зафіксовані пошкодження цивільної житлової інфраструктури.

Про це розповідає Первая Лента з посиланням на повідомлення голови Харківської ОВА Олега Синєгубова та голови Дніпропетровської ОВА Сергія Лисака в Telegram.

За його словами, росіяни запустили по Харкову шість ракет. Є влучання в Холодногірському та Шевченківському районах. Попередньо російські війська обстрілювали цивільну інфраструктуру ракетами С-300.

Як повідомили у Поліціі Харківської області, внаслідок ворожого обстрілу поранень зазнала 36-річна жінка. Медична допомога їй надана на місці. Крім того, 25-річний чоловік отримав вибухові травми. Він госпіталізований до лікарні, стан здоров’я задовільний.

Також окупанти атакували Павлоград, що на Дніпропетровщині. Голова Дніпропетровської військової адміністрації Сергій Лисак повідомив, що ворог цілив по місту починаючи з вечора четверга, 7 грудня. В результаті удару сталося кілька пожеж, які рятувальники успішно ліквідували.

Чиновник повідомив, що силами ППО знищено 5 безпілотників в Павлоградському та Синельниківському районах. Сергій Лисак зазначив, що росіяни били з важкої артилерії по Червоногригорівській громаді, що на Нікопольщині.

Пізніше голова Дніпропетровської ОВА повідомив що в результаті обстрілу загинула одна людина, ще четверо зазнали поранень. Наразі всі доставлені до лікарні. Усіх оперують. Дві людини — у важкому стані.

У Повітряних Силах ЗСУ повідомили, що у ніч на 8 грудня 2023 року російські терористи атакували Україну безпілотниками типу «Shahed» із району Приморсько-Ахтарськ – РФ та зенітними керованими ракетами С-300 з території Бєлгородської народної республіки. Усього було зафіксовано пуски семи ударних БпЛА «Shahed-136/131» та шести зенітних керованих ракет С-300. «Шахеди» ворог спрямував на Дніпропетровщину, а зенітні керовані ракети на Харківщину.

Загалом українські захисники неба знищили 5 ударних БпЛА противника.

Нагадаємо, російський генерал заявив про необхідність за будь-яку ціну захопити дві українські області.

Материалы по теме

Back to top button