Содержание
Проте ці фіолетові овочі можна використовувати в багатьох інших стравах. Додати їх у салат, поливати соусом або навіть зробити з цих овочів крем-суп.
Первая Лента розповідає, як приготувати салат з баклажанами і куркою.
Інгредієнти
- баклажан — 1 шт.;
- філе куряче — 200 г;
- морква — 1 шт.;
- болгарський перець — 1 шт.;
- помідор — 1-2 шт.;
- цибуля — 1 шт.;
- кінза — до смаку;
- майонез (або сметана) — 3-5 ст. л.;
- сіль — до смаку;
- перець — до смаку;
- паприка — до смаку;
- хмелі-сунелі — до смаку.
- Читайте також: Як приготувати булочки-«троянди» з персиком та сиром
Спосіб приготування
Підготуйте куряче філе. Промийте, посоліть, приправте хмелі-сунелі та паприкою, та залиште на 10-15 хвилин.
Баклажан промийте і наріжте кружечками завтовшки 1-2 см. Після цього кілечка розріжте навпіл, перекладіть у глибоку ємність і залийте підсоленою водою на 15 хвилин.
В цей час потрібно посмажити філе до готовності на невеликому вогні під кришкою. Відтисніть рідину з баклажана — і присмажте овочі до золотавої скоринки в окремому посуді.
Далі потрібно помити і почистити моркву та перець, нарізати їх соломкою, видаливши з перцю насіння та плодоніжку. Також очистіть цибулю, наріжте її на пів кільця, а потім також посмажте до розм’якшення.
Далі вкидаємо на пательню моркву, а за 3-4 хвилини — перець. Коли овочі підрум’яняться, починайте змішувати інгредієнти салату.
Наріжте філе невеликими кубиками. Помийте помідор і також наріжте овоч кубиками. М’яку частину помідора краще не використовувати, щоб в салаті не було забагато рідини.
Далі потрібно перекласти філе в глибоку миску разом з овочами, додати кінзу або петрушку — і заправити салат майонезом, сметаною або натуральним йогуртом.
Раніше ми ділились секретами приготування яєчні-скрембл.