Що таке обприскувач до трактора

У сучасному рослинництві активно впроваджується спрощена система оброблення ґрунту, вона неможлива без використання мінеральних добрив.

Вони потрапляють до рослин завдяки обприскувачам. У сільському господарстві такі агрегати також активно використовуються для оброблення посівів та рослин гербіцидами, фунгіцидами та інсектицидами, перед збором врожаю – десикантами.

Конструкція обприскувача

Оприскувач до трактора грає надзвичайно важливу роль у сучасному землеробстві, тому варто знати його конструкцію. Складається пристрій із таких частин, як-от:

Важливо звернути увагу на тип кріплення до трактора. Сучасні обприскувачі бувають навісними та причіпними. Обирати варто з огляду на продуктивність техніки, котру потрібно отримати.

Який обрати обприскувач: причіпний чи навісний

Перед тим як зробити вибір, варто дізнатися особливості конструкцій. Навісний має такі властивості:

Серед недоліків варто зазначити не досить високу продуктивність.

Причіпний обприскувач має більш суттєві характеристики всіх показників. Наприклад, бак у них – близько 2000–4000 л, ширина захвату – 24–36 м. Інші переваги та недоліки аналогічні.

Критерії вибору

При підборі даної техніки варто звертати увагу на такі моменти:

Для досягнення якісного оброблення мало просто придбати якісну техніку – важливий досвід оператора. Йому необхідно постійно контролювати слід, котрий він залишає. Щоб виключити псування посівів, треба чітко рухатися технічною колією.

Exit mobile version