Україна – Чехія: як «синьо-жовтні» зіграли з командою Івана Гашека

Національна команда України не отримала омріяної перемоги над збірною Чехії у 4-му турі Дивізіону B Ліги націй 2024/25.

«Синьо-жовтні» зіграли в нічию з командою Івана Гашека.

Про це пише Первая Лента з посиланням на результат поєдинку.

Ліга націй, група B1, 4-й тур

Україна – Чехія – 1:1

Голи: Довбик, 53 (пенальті) – Черв, 18

Команда Івана Гашека розпочала матч дуже динамічно. Проте перший небезпечний момент був саме за «синьо-жовтими». Мудрику вдалося прорватися у штрафний майданчик і скинути під удар Шапаренку, який не встиг підготуватися і в результаті відправив м’яч вище воріт.

Збірна Чехії відповіла двома двома епізодами. Спочатку Трубін парирував перед собою удар Шульца, а далі легка паніка не дала гостям зіграти на добиванні. В результаті Черни після зміщення з флангу відправив м’яч вище за поперечину з дистанції.

А далі підопічних Сергія Реброва спіткала подвійна невдача. Після стандарту м’яч пішов до Черва, який з лінії штрафного майданчика другим темпом відправив м’яч під штангу. Другою проблемою стала травма Гуцуляка, який зіткнувся з Соучеком під час кутового.

Зрештою, замість нього на полі з’явився Зубков, а збірна України почала активніше грати в атаці. Тим не менш, небезпеку знову створили чехи – Черни після хрестоматійного зміщення до центру пробив поряд зі штангою. Мудрик накрутив захисників і пробив повз створ. У ще одному епізоді легіонер низом відправив м’яч прямо в руки Коваржу, а навіс-удар Матвієнка опустився зверху на сітку.

Натхнена голом з офсайду в доданий арбітром час (VAR зіграв за «синьо-жовтих») Чехія всіма силами прагнула перехопити ініціативу зі стартом другої половини. Однак кілька атак хлопців Гашека були безуспішними. Натомість команда Реброва забила несподівано – Конопля змусив Крейчі зіграти рукою у власному штрафному майданчику, а Довбик впевнено реалізував одинадцятиметровий.

У фінальні хвилини збірна України рвонула вперед великими силами. На 88-й хвилині на фініші контратаки команди Реброва на удар з літа з дистанції наважився Матвієнко — м’яч пройшов біля штанги. А в доданий час Мудрик з тієї ж зони низом пробив повз ворота. Зрештою вирвати перемогу «синьо-жовті» не вдалося.

Отже, збірна Чехії вийшла до одноосібних лідерів групи B1. Команда Гашека набрала 7 очок і на один пункт випередила Грузію та Албанію. Збірна України залишилася аутсайдером квартету (4 очки). У листопаді підопічні Реброва зустрінуться зі збірною Грузії (16 листопада) та Албанії (19 листопада).

Раніше ПЛ писала про те, чому насправді Ребров не викликав Ярмоленка на жовтневі матчі Ліги націй.

Exit mobile version