Атака на «Охматдит»: як змінилася позиція Британії щодо ударів по території РФ

Новообраний прем'єр-міністр Великої Британії Кір Стармер оголосив, що не буде запиняти політику попереднього уряду щодо застосування далекобійної зброї в російсько-українській війні.

Про це пише Первая Лента з посиланням на Bloomberg.

Посилаючись на заяву політика, видання пише, що Україні дозволяється самостійно приймати рішення щодо того, як використовувати надані Великою Британією ракети Storm Shadow з дальністю понад 250 км. Це також стосується ударів по військовим об’єктам, які знаходяться на території РФ.

Водночас він наголосив, що даний тип боєприпасів має використовуватися відповідно до міжнародного гуманітарного права і, на його думку, «в оборонних цілях».

Ця позиція британського уряду кардинально протилежна з підходом США, які надалі продовжують стримано ставитись до зняття обмежень на використання американської зброї Україною для ударів по російській території. Адміністрація Байдена вважає це «червоною лінією» для запобігання ескалації конфлікту з Москвою.

В свою чергу, керівник Офісу президента Андрій Єрмак зазначив, що удари по аеродромах на яких зосереджена авіація, яка щоденно тероризує українські міста, це не те, чого потребує український народ. Україна потребує справедливості, «яку може відновити західна зброя».

Раніше ПЛ писала про те, скільки ще триватиме війна в Україні.

Exit mobile version