Содержание
Але не зовсім правильне рішення. Варто навчитись вживати правильні жири і знати у яких пропорціях та кількості це потрібно робити.
Про це розповідає Первая Лента з посиланням на допис експерта з харчування Наталії Матішинець в Instagram.
Які функцію виконують жири в організмі
Невелика кількість жиру — важлива частина здорового збалансованого харчування.
Цей елемент допомагає організму засвоювати вітаміни А, D та Е. Ці вітаміни жиророзчинні, а це означає, що вони можуть засвоюватися лише за допомогою жирів.
Жири також відіграють велику роль у побудові клітин шкіри, судин та нервових закінчень.
Корисні ненасичені жири є будівельним матеріалом безлічі гормонів нашого організму, включаючи ті, які відповідають за репродуктивну функцію, а також кортикостероїдні гормони.
Водночас насичені жирі, навпаки, дуже шкодять організму, підвищуючи рівень холестерину у крові. Найбільше таких жирів в обробленому м’ясі, твердих сирах, незбираному молоці, вершках, у вершковому маслі, салі, в пальмовій олії і кокосовій олії.
Які продукти потрібно включити в раціон
Правильні жири так само необхідні нашому організму, як і інші мікроелементи. Вони підтримують здоров’я серця та мозку, покращують поглинання важливих вітамінів та антиоксидантів, і навіть допомагають знизити ризик виникнення деяких захворювань.
Які продукти потрібно їсти:
- горіхи;
- авокадо;
- насіння;
- риба;
- морепродукти;
- оливки та оливкова олія;
- водорості.
Експерт радить раціонально комбінувати ці продукти у тарілці, щоб забезпечити своє тіло всіма необхідними жирними кислотами та мікроелементами.
Раніше ПЛ писала про те, скільки можна зберігати салати у холодильнику, щоб не нашкодити здоров’ю.