Що потрібно придбати перед появою цуценяти вдома

Якщо у вашому будинку незабаром з’явиться домашній улюбленець, варто подбати про те, щоб він мав всі умови для комфортного перебування в домі.

Перед вами стоїть нелегке завдання — навчити малюка «правильним» звичкам, виробити в нього потрібні для дресування та послуху рефлекси, щоб перебування собаки не обмежувалося лише порваними шпалерами і диваном.

Первая Лента з посиланням на Woman24 пише про те, що потрібно приготувати перед появою цуценяти вдома.

Місце для собаки

Сама головна покупка — це лежак для цуценяти, де буде його «місце», простір для ігор і відпочинку. Його можна зробити самостійно з підручних засобів (наприклад, зі старого матраца або шматка поролону, обшитого чохлом). Проте, краще придбати готовий варіант. Каталоги товарів для собак пропонують кілька видів лежаків, як от:

Додатково місце цуценя можна закрити воротами безпеки чи придбати спеціальний манеж. З таким інвентарем вихованця можна залишити без нагляду, не переживаючи за те, що у процесі гри він травмується або зіпсує майно.

Аксесуари для цуценяти

Крім спального місця, цуценяті треба багато аксесуарів:

Окремо продаються корм, вітаміни, засоби від бліх і кліщів. У цих питаннях краще проконсультуватися з ветеринаром, щоб не нашкодити малюкові.

Раніше ПЛ писала про те, чому не варто витрачати гроші на Омегу-3.

Exit mobile version